Milenijalci i generacija Z: stavovi i potrebe na tržištu rada

Zapošljavanje i poduzetništvo   |   Maja  |  05.09.2018.
Milenijalci i generacija Z: stavovi i potrebe na tržištu rada

Istraživanje stavova i potreba milenijalaca (rođeni između 1983. i 1994.) i generacije Z (rođeni između 1995. i 1999.) na tržištu rada pokazalo je kako te generacije mladih radnika nisu lojalne poslodavcu, spremne su brzo napustiti radna mjesta koja su im ponuđena, ne ‘izgaraju’ na radnim mjestima kao što su to činili njihovi roditelji i ne slijede bespogovorno glavne korporativne ciljeve.

Istraživanje Millennial Survey je provedeno u 36 zemalja na uzorku od 10.000 milenijalaca i više od 1800 pripadnika generacije Z u razdoblju od studenog 2017. do siječnja 2018. Milenijalci su sve više zastupljeni na visokim pozicijama, a istraživanjem su obuhvaćene fakultetski obrazovane osobe, zaposlene na puno radno vrijeme, koje uglavnom rade u velikim organizacijama u privatnom sektoru. Svi ispitani pripadnici generacije Z su trenutačno studenti ili prvostupnici, ali više od trećine radi puno radno vrijeme (16 posto) ili nepuno radno vrijeme (21 posto).

 

Neki od glavnih zaključaka ovog velikog istraživanja su:

-      Razina odanosti milenijalaca i generacije Z i dalje je vrlo niska.

-      Kad je riječ o milenijalcima, 43 posto ih planira napustiti svoje trenutačno radno mjesto u roku od dvije godine, a samo 28 posto namjerava ostati na istom radnom mjestu dulje od pet godina.

-      Među milenijalcima koji su spremni napustiti svoje trenutačno radno mjestu u naredne dvije godine, 62 posto smatra honorarne poslove prikladnom alternativom stalnom zaposlenju.

-      Razina odanosti još je i niža među zaposlenicima koji pripadaju generaciji Z, od kojih 61 posto tvrdi kako bi napustilo svoja trenutačna radna mjesta, ako bi za to imali priliku.

-      Migracije mladih ljudi možemo vidjeti ne samo kao hrvatski, već i kao globalni problem.

-      Milenijalcima i generaciji Z profit nije na prvom mjestu.

-      Razina povjerenja u tvrtke dosegla je najnižu razinu u posljednje četiri godine.

-      Danas manje od polovice milenijalaca smatra kako se tvrtke etično ponašaju (48 posto u odnosu na 65 posto u 2017.) te da su posvećene poboljšanju situacije u društvu (47 posto u odnosu na 62 posto).

-      Mladi talenti smatraju kako lideri prevelik značaj usmjeruju na poslovanje i poslovni rezultat, a u obzir nisu uzeli svoj doprinos društvu i tematici mladih.

-      44 posto milenijalaca smatra kako lideri tvrtki (više nego političari) mogu dovesti do važnih promjena u društvu. Tri četvrtine ih smatra da multinacionalne kompanije mogu pomoći društvu s izazovima u području gospodarstva, zaštite okoliša i društvenih pitanja.

-      Premda plaća i poslovna kultura poslodavca mogu privući mlade generacije, uključivost i fleksibilnost su ključni kako bi se zadovoljile potrebe milenijalaca i pripadnika generacije Z.

Cijelo istraživanje pročitajte u dokumentu u prilogu.

 

Izvor: prviplan.hr

gx-2018-millennial-survey-report.pdf
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.