Najava radionice: A može i drugačije!

Aktualno   |   26.06.2018.
Najava radionice: A može i drugačije!

Je li znatiželja jača od razuma? 

Je li lako smotati te

Imaš stav? 

Nudiš drugačije rješenje?

Odgovaramo na pitanja o prevenciji i problematici ovisnosti o drogama u koncepciji forum teatra. Istraživat ćemo situacije iz tuđih cipela, mijenjati perspektive i osvještavati mogućnosti izbora. I da, igrat ćemo se usput!

Forum teatar obuhvaća skup igara i vježbi, kojima se sudionici prvo opuštaju, upoznaju, dolaze u kontakt sa svojim tijelom, glasom, upoznaju druge, uče se da rade u timu; kasnije, sudionici pojedinačno ili u grupi definiraju probleme koji ih muče, a tiču se zajednice u kojoj žive. To mogu biti problemi njima bliskih osoba, neke manjinske grupe, ili njihovi osobni problemi s kojima se suočavaju. Definiranjem problema, on se počinje postepeno iskazivati kazališnim jezikom  i tako se kreiraju forum scene. Sudionici forum teatra dalje rade na razvijanju likova i uvježbavanju scena. Forum scene su kratke scene u kojima je vrlo konkretno prikazan problem opresije, diskriminacije. Publika je aktivna, ne postoji klasični promatrač iz publike, već postoji aktivni promatrač koji mijenja tijek predstave. Forum teatar je svojevrsna proba za realnost, mjesto za isprobavanje rješenja, gdje se pojedinci osnažuju za djelovanje i suočavanje s problemima svoje zajednice te osobnim problemima i teškoćama.

Ne traži se “pravo” ili “idealno” rješenje, već je cilj istražiti što više mogućnosti. Upravo zbog toga, predstava nikad nije ista. Nakon što se ljudi pokušaju poigrati s raznim rješenjima, moguće je da će im to biti poticaj za djelovanje u stvarnom životu, kada se suoče s istim problemom koji su imali u kazališnoj forum-sceni. Smještajući se u različite situacije, pojedinci uz kreativni integrativni pristup tragaju za vlastitim identitetom.

Radionicu će voditi Andreja Galović, dipl. učiteljica i suradnica Udruge za pomoć mladima VPŽ Veranda i Matea Bartulović, volonterka Udruge za pomoć mladima VPŽ Veranda (Info-centar za mlade Virovitica).

Vrijeme: 28. 6. od 18 sati (četvrtak)

Mjesto: Udruga Veranda / Info-centar za mlade Virovitica, M. Gupca 63

Prijava putem sljedeće poveznice: A može i drugačije!

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.