Nova generacija radnika - digitalni nomadi

Zapošljavanje i poduzetništvo   |   Maja  |  22.08.2018.
Nova generacija radnika - digitalni nomadi

Napredak tehnologije donio je novu generaciju radnika – digitalne nomade.

To su osobe koje posao obavljaju putem interneta i zbog toga nisu vezani za određeni ured, grad ili čak zemlju. Digitalni nomadi mogu raditi s bilo kojeg mjesta na svijetu, pod uvjetom da imaju internetsku vezu. Uz dobru organizaciju vremena, malo hrabrosti za izlazak iz vlastite zone sigurnosti ured postaje vaš dnevni boravak, kafić ili plaža, dok radite za ljude s druge strane svijeta.

Glavni su kriterij vaše računalne vještine, ali nemojte ni razmišljati o tome ako nemate dobar CV, poduzetnički duh i samodisciplinu. Steknite vještine koje se mogu unovčiti radeći za neku organizaciju, a zatim postavite svoj posao radeći istu stvar kao digitalni nomad. Konačno, možete biti fizički slobodni.

Ipak, jasno je da samo neka zanimanja imaju predispozicije za takve radne uvjete. Te osobe nisu opterećene fiksnim radnim vremenom od 7 do 15 sati i radom u uredu, ali ima dana kada rade po 12 sati dnevno, i to za više klijenata istodobno, ima dana kada rade samo 2 sata dnevno, a ni rad vikendom im nije stran – sve ovisi o dogovoru s klijentom.

Oni su programeri, dizajneri, novinari, PR stručnjaci, blogeri, autori, pisci, prevoditelji, fotografi…

Na sljedećim linkovima pronađite konkretnije informacije:

POPIS KOMPANIJA ZA NOMADSKE POSLOVE

PREDNOSTI I NEDOSTACI NOMADIZMA

KAKO IZGLEDA ŽIVOT DIGITALNOG NOMADA (KAKO ZARAĐIVATI NOVAC PUTEM INTERNETA)

12 ALATA KOJE MORA IMATI SVAKI USPJEŠNI FREELANCER

 

Izvori: www.bizit.hr

          www.finjak.net

          www.netokracija.com

 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.