Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Moja prava   |   21.09.2018.
Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Svake godine Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na ubojstvo koje se dogodilo 22. rujna 1999. godine, kada je na ročištu tijekom brakorazvodne parnice na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu suprug ubio svoju suprugu te sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku. Datum spomendana odredio je Hrvatski sabor 2004. godine.
 
„...2008. sedamnaestogodišnjakinja na pragu života dok je putovala u školu ubijena je zbog neuzvraćene ljubavi.
 
2010. od strane supruga ubijena je 23-godišnja majka dvojice sinova od samo dvije i četiri godine. Bila je žrtva obiteljskog nasilja. 
 
2011. 23-godišnjakinja  je napustila nasilnog supruga zajedno sa djetetom u dobi od četiri mjeseca. Ubio ju je suprug u kući njezinih roditelja...“

 
Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji je senzibiliziranje javnosti i društva na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku.

Sutra, u subotu 22. 9. od 9 do 12 sati kod Gradske tržnice posjetite štand udruge S.O.S. Virovitica i informirajte se o problematici nasilja nad ženama.

 

Izvor: MDOMSP; S.O.S. Virovitica (Facebook)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.