Prijave za maturu

Aktualno   |   03.12.2018.

Da bi uopće mogli pristupiti ispitima državne mature, maturanti ih najprije moraju prijaviti. Prijave ispita u sustavu Postani student započinju već 1. prosinca i traju do 15. veljače 2019. godine točno u 12 sati.

Odjave ispita bit će omogućene od 15. veljače do 14. svibnja 2019. Riječ je o važnom roku, jer oni koji na prijavljeni ispit ne izađu, a za to nemaju opravdan razlog, plaćaju naknadu za troškove polaganja ispita.

Naknadne prijave ispita bit će omogućene od 15. veljače do 3. svibnja 2019. U istom je roku omogućena i promjena prijavljenih ispita. No, važno je naglasiti da su naknadne prijave i promijene prijavljenih ispita moguće samo iz opravdanih razloga. To su, prema Pravilniku o polaganju državne mature: teži zdravstveni problemi u razdoblju trajanja prijava ispita; smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi.

Same prijave studijskih programa kreću u drugoj polovici siječnja ili početkom veljače, primjerice, prošle godine to je bilo 1. veljače. Prijave studija traju sve do dana objave konačnih rezultata državne mature, dakle, 15. srpnja 2019.

Zahtjevi za prilagodbu ispitne tehnologije dostavljaju se u NCVVO od 1. prosinca do 27. veljače 2019.

Oni koji su maturu već polagali prethodnih godina, ali ju nisu uspjeli položiti i planiraju ju pisati ove godine, moraju platiti trošak polaganja ispita. Troškove polaganja ispita moguće je podmiriti od 1. prosinca do 3. svibnja 2019. Kandidati koji su školu završili izvan RH svjedodžbu u NCVVO moraju dostaviti do 25. svibnja 2019., a ostalu dokumentaciju do 27. veljače 2019.

Sve ključne datume možete vidjeti u tablici NCVVO-a u nastavku. Kalendar polaganja državne mature u školskoj godini 2018./2019. dostupan je na linku: https://srednja.hr/matura/vijesti-matura/maturanti-vrijeme-da-se-probudite-doznali-smo-tocno-krecu-prijave-ispita-drzavne-mature/ .

Kako nebiste propustili niti jednu novost vezanu uz državnu maturu, zapratite našu Facebook stranicu Maturanti 2019. i učlanite se u grupu Državna matura.

Izvor:https://srednja.hr/matura/vijesti-matura/maturanti-vrijeme-da-se-probudite-doznali-smo-tocno-krecu-prijave-ispita-drzavne-mature/

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.