Volontiranje u prirodnim i nacionalnim parkovima Republike Hrvatske

Volontiranje   |   Katarina  |  16.10.2018.
Volontiranje u prirodnim i nacionalnim parkovima Republike Hrvatske

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osigurava nezaboravno iskustvo boravka u parkovima prirode i nacionalnim parkovima diljem Lijepe naše, potpuno besplatno. Za sve one koji u ljetnim mjesecima imaju slobodnog vremena i žele ga provesti u druženju i aktivnostima u prirodi ovo je idealan volonterski program.

Ljeto je još daleko, većina nas se tek priviknula na povratak u dnevnu rutinu škole, fakulteta ili posla. Veselimo se Božiću i planiramo Novu godinu, ali u nastavku imamo primamljivu ponudu za ljeto koju je teško ne razmotriti.

Parkovi prirode i nacionalni parkovi trebaju volontere, a zauzvrat nude besplatan smještaj, prehranu i provođenje slobodnog vremena na teritoriju parka.

Svaki park ima određeni program, a na tebi je da odabereš onaj koji te najviše privlači. U ponudi poslova su informatori, istraživači mišljenja, suhozidari, vrtlari, zeleni čuvari i mnogi drugi. Svaki park prirode ima detaljno objašnjeno volontersko mjesto, oblik smještaja i prehrane, razdoblje u kojemu su volonteri potrebni, najduži vremenski period u kojemu se volonter može zadržati kao i mogućnosti provođenja slobodnog vremena.

Volonterski poslovi se većinom obavljaju u jutarnjim terminima, u prosijeku po 6 sati dnevno, a osigurani su i slobodni dani. U većini programa smještaj, prehrana i prijevoz su osigurani i besplatni. Određeni programi su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Programi se provode u ljetnim mjesecima, a većina prijava se još uvijek nije otvorila. Imaš dovoljno vremena za promisliti, pitati najbolju prijateljicu/prijatelja i odlučiti se za program koji najbolje odgovara tvojim željama i mogućnostima.

Isplaniraj svoje ljeto unaprijed, povedi prijatelje i uz volontiranje i druženje osiguraj si nezaboravno iskustvo.

Sve o programima kao i obrazac za prijavu pronađi na OVDJE.

 

Izvor: volonteri.parkovihrvatske.hr

Foto: http://volonteri.parkovihrvatske.hr/wp-content/uploads/2015/04/opis_NP_Brijuni_1-1024x683.jpg

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.